A. F. Th. van der Heijden in 2018 tijdens een bezoek aan Geldrop. Hij werd in 1951 geboren in Tivoli, destijds onderdeel van Geldrop, sinds 1 april 1972 een wijk in Eindhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
A. F. Th. van der Heijden in 2018 tijdens een bezoek aan Geldrop. Hij werd in 1951 geboren in Tivoli, destijds onderdeel van Geldrop, sinds 1 april 1972 een wijk in Eindhoven. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Op de fiets langs de Eindhovense plekken in boeken van A.F.Th. van der Heijden

EINDHOVEN -  Op een doordeweekse ochtend is het rustig in de Eindhovense volksbuurt Tivoli. Verkeer is er nauwelijks: je hoort alleen de verwaaide stemmen van spelende kinderen. De wijk speelt een belangrijke rol in een boekje met een fietsroute langs Eindhovense plekken in het oeuvre van schrijver A.F.Th. van der Heijden. De auteur werd bijna 70 jaar geleden in Tivoli geboren.

  1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
    Update

    1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

    Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven