Oud-minister Jeroen Dijsselbloem voorgedragen als nieuwe burgemeester Eindhoven

met videoVoormalig minister Jeroen Dijsselbloem wordt de nieuwe burgemeester van Eindhoven. Hij werd vanmiddag in een besloten vergadering geselecteerd en daarna voorgedragen door de gemeenteraad. Dijsselbloem (PvdA) begint op 13 september aan de termijn van zes jaar.

118 reacties

 • Henny Gerritsen

  3 maanden geleden
  Waarom altijd pvda en de gevestigde partijen, waarom niet BBB FVD PVV , toch wel een opdringerige politiek clubje , van ons kent ons !
 • ria abbing

  3 maanden geleden
  Ben geen PvdA er, dat waren we vroeger wel. Maar deze heer J. Dijsselbloem is in mijn ogen een top bestuurder en zeker een aanwinst als burgemeester. Jammer dat hij niet namens de coalitie zit vd PvdA samen met dhr Ronald Plasterk. Deze heren zouden de PvdA weer uit het slop kunnen treken met hun realistische en onderbouwde kennis & ervaring. Maar goed Eindhoven krijgt een goede burgemeester is mijn mening.
 • Xaphan Dorade

  3 maanden geleden
  Disselbloem is geen achterlijke, dus zal best een goede burgemeester worden, maar had liever een onafhankelijk persoon gezien. De PvdA zit op teveel plekken op belangrijke plekken. De kiezers denken daar al jaren ietsje anders over. Eigenlijk hoort de PvdA geen belangrijke posten meer te krijgen.
 • Geert kolks

  3 maanden geleden
  Nog meer matswerk van de overheid.
 • A P

  3 maanden geleden
  A.Plugge. Ik heb Dijsseloem best hoog staan. Echter is het altijd een burgemeester die lid isvan 1 van de grote politieke partijen. Ook het feit dat alles plsats vind achter gesloten deuren vind ik niet passen in een democratisch stelsel. Waarom niet gewoon een openbare ondervraging over zijn visie op de stad waar iemand burgemeester van word. Mensen stellen terecht dat er sprake is van een baantjes caurousel. Want geen lid van 1 van de grotere politieke partijen ? Dan word geen burgemeester.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven