De sloop van vijf panden aan de Grote Berg is in volle gang. Het pand dat in de steigers staat moet ook verdwijnen, maar wordt opnieuw opgebouwd, met behoud van de oude voorgevel.
Volledig scherm
PREMIUM
De sloop van vijf panden aan de Grote Berg is in volle gang. Het pand dat in de steigers staat moet ook verdwijnen, maar wordt opnieuw opgebouwd, met behoud van de oude voorgevel. © Kees Martens/DCI Media

Oude panden op de Grote Berg in Eindhoven tegen de vlakte, Van Abbestichting betreurt sloop

EINDHOVEN - Sloopbedrijf Heezen begon deze week met de sloop van vijf oude panden op de Grote Berg in Eindhoven. De gebouwen, daterend van eind negentiende eeuw, maken plaats voor twee moderne woonblokken met 27 huurappartementen.

  1. PSV-trainer Van Nistelrooij kijkt met verstand en emotie in De Kuip: ‘Het was relatief lang, die negen minuten’
    PREMIUM

    PS­V-trai­ner Van Nistel­rooij kijkt met verstand en emotie in De Kuip: ‘Het was relatief lang, die negen minuten’

    PSV-trainer Ruud van Nistelrooij kon zondag na afloop van Feyenoord-PSV emotioneel moeilijk leven met de 2-2, die na bijna honderd minuten wedstrijd op het bord stond. Vanuit zijn verstand redeneerde hij naar eigen zeggen snel anders, omdat PSV een punt had gepakt en daarom nog meedoet in de titelrace. ,,Iedereen kende vooraf het scenario en verliezen was daarin het meest beroerde. Vanuit het verstand koester je dus het punt.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven