Volledig scherm
Foto Kees Martens

Overgangsfases voor woonboten en detailhandel De Hurk Eindhoven

EINDHOVEN - Er komt een overgangsregeling voor de woonboten die liggen in het Beatrixkanaal op De Hurk in Eindhoven. Hetzelfde geldt voor de detailhandel die nu nog gevestigd is in koopcentrum De Hurk.

Dat stelt het Eindhovense college van B en W voor aan de gemeenteraad. De woonboten liggen al vele jaren zonder vergunning in het Eindhovense kanaal, maar B en W vinden het vanuit sociaal-wenselijk oogpunt onwenselijk om daar tegen op te treden. Het college stelt daarom voor een overgangsregeling in te stellen. Dat maakt het mogelijk met de 13 bewoners van de woonboten op zoek te gaan naar een 'alternatieve oplossing voor de lange termijn'.

Koopcentrum De Hurk, waar een aantal detailhandelszaken gevestigd zijn, willen B en W op termijn omvormen tot een plek voor bouwmarkten, tuincentra en woninginrichting. De winkels die er nu zitten, mogen er blijven zitten. Maar vertrekkende winkels mogen niet vervangen worden door detailhandel.

Verder stellen B & W aan de raad voor om aan de randen van bedrijventerrein De Hurk - bedoeld voor zware industrie - wel lichtere bedrijvigheid toe te laten, evenals 'ondersteunende functies', zoals een broodjeszaak of een vakschool. Het effect van een versoepeling van de regels is dat de huidige leegstand verdwijnt. Dat heeft een positief effect op het hele gebied, is de verwachting.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven