Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Overname zorginstelling Virenze is rond

EINDHOVEN - De zorg aan de patiënten van de failliete ggz-instelling Virenze wordt overgenomen door MET ggz en Parnassia Groep. Virenze had ruim honderd Eindhovense kinderen en jongeren in behandeling. Die zorg wordt overgenomen door Parnassia.

,,Wij zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om in een situatie als deze te zorgen voor continuïteit van zorg aan deze vaak kwetsbare mensen", aldus Stephan Valk, voorzitter raad van bestuur Parnassia Groep, in een verklaring op de website van Virenze. 

Plan is dat alle patiënten van Virenze - in totaal 10.000 mensen, verspreid over het land - hun behandeling in januari weer hervatten.  MET ggz is actief in Noord- en Midden-Limburg, de Parnassia Groep werkt vanuit Den Haag.  Wat de overname voor medewerkers van Virenze betekent, wordt op dit moment in kaart gebracht. Zij worden hier op zeer korte termijn over geïnformeerd.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven