Er is een nijpend tekort aan horecapersoneel. Ondernemers halen alles uit de kast om hun bezetting op orde te krijgen tijdens de carnaval.
Volledig scherm
PREMIUM
Er is een nijpend tekort aan horecapersoneel. Ondernemers halen alles uit de kast om hun bezetting op orde te krijgen tijdens de carnaval. © Getty Images/iStockphoto

Personeelstekort in horeca tijdens carnaval: ‘De druk zit er wel op’

EINDHOVEN - Het personeelstekort in de horeca was nog nooit zo hoog als nu. Veel horeca-ondernemers moeten dan ook alles uit de kast halen om tijdens de carnaval genoeg mensen achter de bar te krijgen. ,,Het is elk jaar een heel gezoek en gepuzzel.”

Quote

Gelukkig lukt het me ieder jaar wel weer om het carnavals­roos­ter rond te krijgen, maar het is wel een hele klus.

Brigitte van der Weide

Voor Charona Jansen (26) is het een jaarlijks terugkerend ’uitstapje’: met een stuk of acht andere oud-collega's vier dagen lang biertjes tappen achter de bar van café Publiek op de Markt in Eindhoven. Jansen werkte tot haar overstap naar het onderwijs, nu drie jaar geleden, een jaar of vijf met veel plezier bij Publiek. ,,Het is vooral heel gezellig om iedereen weer te zien, het is ook een soort reünie.”

Veel horecazaken doen tijdens de drukke carnavalsdagen een beroep op oud-medewerkers die het leuk vinden om nog een keer per jaar mee te draaien in de drukte. Voor de exploitanten is dat gezien de krapte op de arbeidsmarkt bepaald geen overbodige luxe. ,,Zij vinden het gezellig en ik ben er blij mee”, vertelt Brigitte van der Weide, eigenares van Publiek. ,,Gelukkig lukt het me ieder jaar wel weer om het carnavalsrooster rond te krijgen, maar het is wel een hele klus.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven