Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Pesters (14 en 15) stelen fiets van Eindhovense jongen (17) na wekenlange treiteringen

EINDHOVEN - De politie in Eindhoven heeft een 15-jarige pestkop naar Bureau Halt gestuurd. Hij beroofde afgelopen dinsdag met twee vrienden een 17-jarige jongen bij winkelcentrum Woensel van zijn fiets. Ook probeerden ze zijn telefoon te stelen. Volgens het jonge slachtoffer werd hij al langer gepest op school. 

De gepeste jongen had geluk dat een man rond 16.30 uur zag wat er gebeurde, en de politie belde. Het leek erop dat het slachtoffer werd beroofd. Drie jongens probeerden de telefoon van de 17-jarige Eindhovenaar af te pakken. Het lukte de jongen met moeite om zijn mobieltje te behouden, maar hij moest wel zijn fiets afgeven. 

Boos en beteuterd bleef de jongen achter, waarna agenten hem opvingen. Tegen hen vertelde hij dat hij op school al langer gepest werd. Deze beroving had daarmee te maken, daar was hij van overtuigd. Eén van de drie was een bekende. 

Aangehouden

Nadat de jongen aangifte had gedaan, kwamen de agenten al snel twee van de drie jongens tegen. Ze waren net onderweg naar huis, maar hadden de fiets niet meer bij zich. De twee werden direct aangehouden voor diefstal en poging tot straatroof. De derde pestkop bleek op een afstandje te hebben gestaan en is geen verdachte. 

Ook de tweede verdachte jongen is uiteindelijk zonder vervolging vrijgelaten, omdat er niet genoeg bewijs was. Maar tegen de ander was dat er wel: hij had de fietssleutel bij zich. Deze jongen is naar Bureau Halt gestuurd. 

Het gepeste slachtoffer kreeg uiteindelijk ook zijn fiets weer terug. Die werd teruggevonden op Strijp-S. 

  1. Overvaller in Hoogeloon: ‘Ik schiet je kapot! Ik schiet je kapot!’
    PREMIUM

    Overvaller in Hoogeloon: ‘Ik schiet je kapot! Ik schiet je kapot!’

    HOOGELOON - Ze schrikt zich een ongeluk. ‘Ik schiet je kapot! Ik schiet je kapot', schreeuwt een man met een vuurwapen in zijn hand en bivakmuts over z'n hoofd in woning in Hoogeloon tegen haar vader. Normaal doen ze 's avonds nooit de deur open. Maar ze dachten deze donderdagavond iets na zeven uur dat een van de broers thuiskwam. Nu staan ze in het halletje van hun huis aan de Ten Eiken neus aan neus met twee gewapende mannen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven