Volledig scherm
© ANP

Philips investeert in Amerika in innovatieve oplossingen voor hart- en vaatziekten

AMSTERDAM - Philips steekt 10 miljoen dollar in een Amerikaans fonds dat investeert in vernieuwende behandelmethoden voor hart- en vaatziekten.

Philips stapt in een nieuw Amerikaans fonds dat investeert in startende ondernemingen die nieuwe oplossingen bieden voor de preventie of behandeling van hart- en vaatziekten of beroertes. Het zorgtechnologiebedrijf steekt 10 miljoen dollar in het fonds. Naast Philips investeren de American Heart Association en UPMC, een Amerikaanse zorgorganisatie die ziekenhuizen en een divisie voor zorgverzekeringen bezit, ieder 10 miljoen dollar.

Onderzoek

Philips besteedt jaarlijks 1,7 miljard aan onderzoek en ontwikkeling. Het meeste geld gaat naar eigen onderzoek en innovatie. Soms neemt de onderneming ook bedrijven over die een aanvullende technologie hebben ontwikkeld. Dit gaat met name om bedrijfjes die zich richten op informatietechnologie (IT) en diensten (services). Zo werd onlangs NightBalance overgenomen, dat een methode ontwikkelde voor het verbeteren van de slaappositie bij apneu-patiënten.
Daarnaast investeert Philips ook in bedrijfjes en technologieën via het eigen investeringsfonds, Health Technology Ventures. Maar er wordt ook geïnvesteerd via fondsen die door een ander worden beheerd.

Nu neemt het bedrijf deel aan een Amerikaans fonds dat exclusief investeert in start-ups in de VS. Bijzonder is dat dit fonds zich specifiek richt op hart- en vaatziekten. Doorgaans kiezen fondsen een brede insteek.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Rustige avondspits voorspeld in Brabant ondanks sneeuwval, hoe kan het dan toch zo misgaan? 'Ons wegennet kan het niet meer aan’

    Rustige avondspits voorspeld in Brabant ondanks sneeuwval, hoe kan het dan toch zo misgaan? 'Ons wegennet kan het niet meer aan’

    EINDHOVEN/BREDA - Hoe kan het dat er zo'n enorme verkeerschaos ontstaat door de sneeuwval, terwijl strooiwagens sinds maandagavond al preventief zout strooien op de Brabantse wegen? Rijkswaterstaat voorspelde maandagavond een rustige avondspits, terwijl de Brabantse verkeersdeskundige Ruud Hornman niet verbaasd is over de extreme drukte: ,,Met de huidige capaciteit op de wegen zakt ons wegennet al snel als een plumpudding in elkaar.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven