Het plan voor restauratie en nieuwbouw bij de Schellensfabriek aan de Vestdijk/Bleekweg in Eindhoven, gezien vanaf Stratumseind.
Volledig scherm
PREMIUM
Het plan voor restauratie en nieuwbouw bij de Schellensfabriek aan de Vestdijk/Bleekweg in Eindhoven, gezien vanaf Stratumseind. © Stayinc./DiederenDirrix Architecten

Plaats voor 330 woningen in iconische torens op oude Schellensfabriek aan Vestdijk in Eindhoven

EINDHOVEN - Op de Schellensfabriek aan de Vestdijk in Eindhoven komen 330 woningen in een iconisch woongebouw bestaande uit twee blokken met een verbindingsbrug erboven. De historische delen - de oude fabriek aan de Vestdijk en de huidige Stadsbrouwerij aan de Dommel - blijven behouden. Op de begane grond komt een Stadshal met allerlei activiteiten. 

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  20

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

 1. Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'
  Play

  Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'

 2. Van Basten over Klassieker: 'Als dit het niveau is, hebben we een groot probleem'
  Play

  Van Basten over Klassieker: 'Als dit het niveau is, hebben we een groot probleem'