Volledig scherm
Een fietser raakte ernstig gewond bij een aanrijding met een auto in Eindhoven. © Bert Jansen

Politie zoekt SUV na ernstig ongeluk in Eindhoven: 'Fietser belandde 15 meter verder'

EINDHOVEN – De politie is op zoek naar de bestuurder van een SUV die maandag mogelijk het ernstige ongeluk op de Europalaan in Eindhoven heeft zien gebeuren. Bij het ongeluk raakte een 75-jarige fietser zeer ernstig gewond. Hij werd zo hard geraakt dat hij en zijn fiets vijftien meter verder terecht zijn gekomen dan waar de auto hem raakte.

Uit onderzoek is gebleken dat de auto uit de richting van de John F. Kennedylaan kwam en in de richting van de Europalaan reed. Op de kruising Europalaan met de Generaal de Famarslaan kwamen de auto en fietser met elkaar in botsing.

Na de aanrijding kwamen een traumahelikopter en een ambulance met spoed ter plekke. De fietser werd met de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. De trauma-arts ging met hem mee. Dat gebeurt alleen in ernstige situaties.

Belangrijke getuige

Volgens de politie zou de bestuurder van de auto op de Europalaan een voertuig hebben ingehaald. 

Het gaat hierbij vermoedelijk om een nieuw model SUV, in de witte kleur. De bestuurder van dit voertuig is mogelijk een belangrijke getuige voor deze zaak. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven