Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Politieachtervolging in en rond Eindhoven eindigt in crash, bestuurder wordt opgepakt met hulp van pepperspray

EINDHOVEN - Een 21-jarige man uit Eersel is zondagochtend na een half uur durende achtervolging door de politie gecrasht en opgepakt. De man reed in een pick-up truck en haalde tijdens de achtervolging gevaarlijke capriolen uit. De man werd uiteindelijk overmeesterd met behulp van pepperspray.

Kort na 04.30 uur kregen agenten een signaal dat een grote pick-up truck op de Kempenbaan in Eindhoven reed en dat de bestuurder mogelijk onder invloed was van drugs. De auto reed in de richting van Veldhoven, waar de agenten de auto in het vizier kregen. 

Met snelheden van ver boven de 100 kilometer per uur ging de pick-up truck ervandoor toen hij merkte dat de politie hem op het spoor was. Er volgde een achtervolging door het buitengebied van Steensel, Riethoven, Eersel en Eindhoven.

Houten paal

Op de Ulenpas in Eindhoven reed de bestuurder zich vast op een houten paal van het wandelpad. Hij stapte uit de auto en werd onder meer na gebruik van pepperspray aangehouden. 

Drugs

In de auto vonden agenten drugs: ,,Gelet op het gedrag van de bestuurder hadden wij een sterk vermoeden dat hij inderdaad drugs had gebruikt. Van de man is bloed afgenomen, dat verder wordt onderzocht. Hij zit nu in de cel en wordt verhoord", zo vertelt de recherche.

Quote

Ik was op een gegeven moment echt bang dat hij een politiewa­gen op de kruising zou rammen.

Agent die bij de achtervolging betrokken was

Tal van overtredingen

Tijdens de achtervolging beging de man tal van overtredingen. Los van de extreme snelheid waarmee hij racete, reed hij door rood en negeerde hij stoptekens van de politie. Op een agent die bij de achtervolging betrokken was maakte de bestuurder een agressieve indruk: ,,Ik was op een gegeven moment echt bang dat hij een politiewagen op de kruising zou rammen."

Getuigen

In het onderzoek hoorde de recherche dat er mensen van de weg werden gedrukt door de man. Waar dat gebeurde is niet helemaal duidelijk, maar het zou gaan om een man en een vrouw: ,,Deze mensen willen wij heel graag spreken. Ook met andere mensen die iets hebben gezien van de levensgevaarlijke capriolen van de bestuurder komen wij graag in contact."

In samenwerking met indebuurt Eindhoven