Paul Broeckx, Ger Bennenbroek en Henk Voets in het vernieuwde Trucknasium in het Dafmuseum. Jaarlijks bezoeken veertig scholen het Trucknasium waar ze leren over transport, energie en andere technische zaken.
Volledig scherm
Paul Broeckx, Ger Bennenbroek en Henk Voets in het vernieuwde Trucknasium in het Dafmuseum. Jaarlijks bezoeken veertig scholen het Trucknasium waar ze leren over transport, energie en andere technische zaken. © Kees Martens/DCI Media

Praktijkonderwijs met een halfpipe en een vrachtwagen in het Daf Museum

EINDHOVEN - Een mooie combinatie van theorie en praktijk als het gaat om techniek. Dat biedt het Trucknasium in het Daf Museum aan voor de onderbouw van het voorgezet onderwijs en de groepen 7 en 8 van de basisschool. De afgelopen maanden is het programma vernieuwd.

  1. Eindhovense politiek vertrouwt op bemiddeling met woonbootbewoners over uitkoopregeling

    Eindhoven­se politiek vertrouwt op bemidde­ling met woonbootbe­wo­ners over uitkoopre­ge­ling

    EINDHOVEN - De bewoners van tien woonboten op het Afwateringskanaal van bedrijventerrein De Hurk in Eindhoven weten nog niet hoe een uitkoopregeling er uit gaat zien als de gemeenteraad volgende week bepaalt dat ze binnen tien jaar moeten vertrekken. De Eindhovense politiek vertrouwt op de aanpak van PvdA-wethouder Yasin Torunoglu die onder druk van een dwangsom heeft voorgesteld om het bestemmingsplan nu al aan te passen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven