Volledig scherm
Twee mannen schuilen in een bushokje terwijl er op 23 juni een enorm noodweer over Zuidoost-Brabant trekt. © Rob Engelaar

Prijswinnende fotografen uit Eindhoven en Geldrop trots op hun foto's

EINDHOVEN - Zowel de Eindhovense fotograaf Mike Roelofs als de Geldropse persfotograaf Rob Engelaar zijn trots op hun foto’s en op hun prijzen.

Roelofs zegt dat zijn winnende foto van de biddende imam Aboe Ismail uit Den Haag, maandag op de voorpagina van het ED, een echte ‘Roelofs’ is. "Dat komt door het gebruik van licht. Er zit altijd iets romantisch in mijn foto's, daar houd ik erg van. Ik zet mensen vaak bij een raam of een dakkapel of zo. Omdat het beeld door die belichting mensen meteen raakt, en dat vind ik belangrijk. Gewoonlijk bereik ik dat met daglicht, maar soms, zoals hier, met een lamp."

Noodweer
Engelaar vindt dat zijn foto van het noodweer juist geen echte ‘Engelaar’ is. "Nee, want dit is een overzichtsfoto en gewoonlijk ben ik juist de man van de details en van de bijzondere standpunten.” Zijn prijswinnende foto nam Engelaar in het centrum van Geldrop, op 23 juni vorig jaar, toen er binnen 45 minuten een verschrikkelijk noodweer over Zuidoost-Brabant raasde. Honderden miljoenen euro’s schade was het gevolg. "Maar die impact wist ik toen nog niet. Ik ben gewoon in mijn auto gesprongen en ben gaan rijden en zag toen die mannen in dat bushokje staan. Ik heb de auto half op de stoep gezet, het raampje een stukje opengedraaid en ben gaan fotograferen…"

Volledig scherm
De winnaar van de categorie Personen in het nieuws enkel, Mike Roelofs, staat samen met presentator Humberto Tan op het podium tijdens de uitreiking van de Zilveren Camera 2016. © Marco de Swart (ANP)

In samenwerking met indebuurt Eindhoven