Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © anp

Provincie wil met 1.000 Brabanders naar een voedseldoorbraak

DEN BOSCH - De boer, de groenteman, de milieuactivist, de bankier. En juist ook de gewone Brabander die zich níet dagelijks druk maakt over het verhaal achter zijn eten. De provincie wil ze op 19 februari allemaal samenbrengen om het over ons voedselsysteem te hebben.

Tijdens de Voedsel1000 gedoopte bijeenkomst in de Brabanthallen wil de provincie honderden mensen met allerlei verschillende achtergronden bij elkaar brengen. ,,Rond het thema landbouw is de afgelopen jaren heel veel spanning ontstaan", motiveert gedeputeerde Anne-Marie Spierings (D66). ,,Groepen zijn tegenover elkaar komen te staan; daarbij lag de focus vaak vooral op echte landbouw-onderwerpen als mest, en hoeveel dieren er in de provincie mogen zijn. Maar wij zagen ook de behoefte om breder naar ons voedselsysteem te kijken.” 

  1. RUGGED uit Eindhoven scoort met Banana opnieuw hit onder dansers: ‘De filmpjes komen overal vandaan’

    RUGGED uit Eindhoven scoort met Banana opnieuw hit onder dansers: ‘De filmpjes komen overal vandaan’

    EINDHOVEN - Het lied is al een jaar oud, maar opeens blijkt er opnieuw belangstelling voor te zijn. Het nummer Banana van DJ-team RUGGED uit Eindhoven wordt wijd verspreid onder dansers. Van Hongarije tot Maleisië, in de stijlen zumba tot aan popping. Geen dansstijl blijft ongemoeid. Voor Jurrie Jaspers van RUGGED bleek het ook een verrassing. ,,We krijgen filmpjes van over de hele wereld opgestuurd.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven