Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Recordbedrag geïncasseerd en 21 verbalen uitgeschreven bij ‘patsercontrole’ in Woensel

WOENSEL - Bij een verkeers- en criminaliteitscontrole op de Kruisstraat en Woenselse Markt in Woensel werd donderdag een recordbedrag van bijna 73.000 euro aan openstaande schulden geïncasseerd.

Ook is er 23 keer beslag gelegd op een voertuig, zo meldt de gemeente Eindhoven. Daarnaast is er bij de controle iemand aangehouden die gesignaleerd stond voor stalking en mishandeling.

De integrale controle werd gehouden door de gemeente Eindhoven, politie, Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en het RDW en vond plaats in het kader van de aanpak van patsergedrag. 

Rood licht, rijden zonder verzekering en vasthouden telefoon

Naast het geïncasseerde bedrag en de weggesleepte auto's zijn er volgens de gemeente 21 verbalen uitgeschreven voor onder andere het rijden zonder verzekering, rijden door rood licht en het in de hand houden van een mobiele telefoon. Ook werd er in één auto inbrekerswerktuig gevonden.

Tijdens de actie werden er door de gemeente ook negen panden in het gebied gecontroleerd. Daarbij werden 57 overtredingen geconstateerd. Om welke panden en wat voor overtredingen het gaat, is niet bekend.

Volgens de gemeente Eindhoven is de stadswijk Oud-Woensel een aandachtsgebied van de gemeente Eindhoven en ondervindt de wijk verschillende problemen. Als onderdeel van de Aanpak Ondermijning zullen er regelmatig integrale acties plaatsvinden. Deze acties staan volgens de gemeente in het teken van preventieve zichtbare aanwezigheid in de wijk en repressieve sancties. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven