Run for Kika in IJssportstadion Eindhoven: opa Jacques (88) wil genezing Bodhi (2) meemaken

EINDHOVEN - Meedoen aan Run for Kika, 10, 5 of 1 kilometer hardlopen om geld voor kankeronderzoek in te zamelen, geeft de hoop een voorsprong op de wanhoop. Dat hebben 850 deelnemers en nog eens zoveel publiek in het IJssportstadion in Eindhoven zondagmiddag ervaren. 

Veel kinderen met leukemie of andere vormen van kanker konden op het podium vertellen dat ze inmiddels zuiver zijn. Zoals Ize, die na een eerste behandeling van twee jaar de kanker zag terugkomen en nu, na opnieuw een behandeling, al weer een aantal weken schoon is. Anderen werken er nog aan om het zover te krijgen, zoals Tijs, Lena en Merijn, die desondanks op het podium kwamen.

  1. Praten met scouts over de hele wereld

    Praten met scouts over de hele wereld

    EINDHOVEN - Scoutinggroepen van over de hele wereld hadden afgelopen weekend contact met elkaar tijdens de jaarlijkse JOTA (Jamboree On The Air). Met traditionele zendapparatuur werd net zo makkelijk gesprokenmet scouts in Amerika als in Eersel. De Eindhovense scoutinggroep Graaf Folke Bernadotte aan de Tongelrese Van Oldenbarneveltlaan heeft een dertig meter hoge zendmast bij de blokhut opgetrokken. Samen met een iets meer experimentele antenne verderop zorgt die ervoor dat de scouts tijdens de jaarlijkse JOTA op de 40 meterband (korte golf) elk plekje op aarde kunnen bereiken.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven