Volledig scherm
Met technologie van Holst/TNO wil SALDtech onder meer de massaproductie van opvouwbare, oprolbare en flexibele beeldschermen mogelijk maken. © SALDtech

SALDtech uit Eindhoven haalt geld op voor de commercialisatie van flexibele beeldschermen

EINDHOVEN - Het Eindhovense bedrijf SALDtech, een spin-off van Holst Centre/TNO heeft net een investeringsronde afgerond. De investering, het bedrag wordt niet genoemd, komt van Innovation Industries, een toonaangevend hightech-risicokapitaalfonds. Het geld wordt gebruikt voor de massaproductie van flexibele beeldschermen. 

Holst Centre/TNO heeft meer dan 10 jaar geïnvesteerd in de ontwikkeling van een nieuwe technologische oplossing voor de productie van ultradunne lagen op grote oppervlakken: Spatial Atomic Layer Deposition (ruimtelijk atomaire laag depositie). SALDtech, een spin-off van Holst Centre/TNO die dit jaar is begonnen, richt zich op de integratie van deze technologie in de productielijnen van fabrikanten van beeldschermen voor mobiele telefoons, tablets, televisies en computers.

Massaproductie

Met de technologie wordt de massaproductie mogelijk van flexibele, opvouwbare en oprolbare beeldschermen. Hoewel over dergelijke beeldschermen al vele jaren wordt gesproken, was schaalbare productie tot nu toe nooit mogelijk. SALDtech gebruikt de investering van Innovation Industries om een samenwerkingsovereenkomst af te sluiten met een belangrijke beeldschermfabrikant en de activiteiten voor de eerste bouw van apparatuur versnellen.

Potentieel

TNO is verheugd over de mogelijkheid die de financieringsronde SALDtech biedt. "De tweede investering van Innovatie Industries in een spin-off van TNO, na de investering in Nearfield Instruments vorig jaar, laat zien wat het potentieel is van het onderzoek dat we doen bij Holst Centre en TNO. Deze investering is een volgende stap in het versterken van de economische positie van Nederland en van Brainport in het bijzonder", zegt Jaap Lombaers, directeur bij TNO.

Risicokapitaalfonds

Innovation Industries is een onafhankelijk risicokapitaalfonds dat bedrijfsopbouw en risicokapitaal investering combineert onder één dak. Innovation Industries helpt startende en opschalende bedrijven in de Nederlandse hightech om zich verder te versterken. Door samenwerking met de Nederlandse technische universiteiten en praktijkgerichte onderzoeksinstituten heeft het Innovation Industries toegang tot belangrijke kennis en technologieën. Het fonds  heeft tot nu toe geïnvesteerd in ondernemingen op gebied van nano- en microtechnologie, halfgeleiders, voeding en agrotechnologie en medische technologie.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven