Volledig scherm
PREMIUM
Geblokkeerde vluchtwegen, een van de overtredingen die vaak voorkomen bij malafide verhuurders. De gemeente Eindhoven wil daar sneller een boete voor gaan geven.

Sneller boete voor huiseigenaar in Eindhoven na overtreden bouwregels


EINDHOVEN - Woningeigenaren die zich niet houden aan de regels voor (brand)veiligheid en leefbaarheid moeten sneller een boete krijgen, als het aan de gemeente Eindhoven ligt. Die kan oplopen van 1000 tot ruim 20.000 euro bij de vierde overtreding of meer.  

‘Effectiever en daadkrachtiger’ optreden is het doel van het college van B en W van Eindhoven met die nieuwe boete, in de hoop dat eigenaren de regels beter gaan naleven. De boetes kunnen gegeven worden voor het bewust laten verloederen van woningen, het frequent gebruik van de tuin als stortplaats of het niet naleven van de veiligheidseisen door overbewoning, het blokkeren van vluchtroutes en dergelijke. Tot nu toe kan het college van B en W van Eindhoven alleen op straffe van een boete eisen dat de boel opgeruimd of aangepast wordt. Maar dat werkt niet, constateert het gemeentebestuur bij ‘minder welwillende’ eigenaren met veel woningen die de bouwregelgeving keer op keer overtreden. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven