Snollebollekes krijgt eigen festival op Aquabest. Van links naar rechts in de open lucht

VIDEOEINDHOVEN - Het is misschien wel de populairste feestact van dit moment want op de muziek van Snollebollekes breekt het publiek zowat iedere zaal af. Tijd voor een eigen festival en dat komt er komende zomer op Aquabest.

Total Loss is de veelbelovende naam van het festival waarmee Snollebollekes op 29 augustus van dit jaar neerstrijkt op Aquabest. Rob Kemps uit Best, het gezicht achter Snollebollekes, komt die zaterdag met een kleine honderd andere acts naar het terrein rondom de Bestse waterplas. 

Volle stadions

Snollebollekes begon in 2013 als een uit de hand gelopen grap maar inmiddels timmert Kemps aardig aan de weg met zijn feestact. Hij geeft jaarlijks zo'n 300 optredens en vorig jaar vulde hij twee keer het Gelredome in Arnhem. Dit jaar staat hij in maart en april zelfs vier keer in het stadion van voetbalclub Vitesse. ,,Het idee voor een eigen festival ontstond toen ik voor de zoveelste keer langs de zwemplas reed. Ik kom natuurlijk uit Best dus Aquabest is soort van mijn achtertuin. Ik heb er vroeger mijn kinderfeestjes gehad en ben er zelf later naar menig festival geweest. Hoe tof is het dan om daar nu een eigen festival te organiseren. Ik heb het voorgesteld aan de organisatie die mijn concerten in het Gelredome regelt. Die waren eigenlijk meteen enthousiast.”

Feestacts als headliners

Total Loss krijgt straks meerdere podia waar de artiesten optreden. Onder andere Gerard Joling, Jan Smit, Mental Theo en de Vengaboys zijn van de partij. En de feestacts staan volgens Kemps op het hoofdpodium. ,,Bij de meeste festivals staan dit soort artiesten op een podium achteraf maar op Total Loss dus niet. Zelf zal ik een keer of vijf optreden en de rest van de dag duik ik overal op het festivalterrein op. Misschien wel een keer achter de bar of bij garderobe.” 

Uitverkochte stadions en nu ook een eigen festival, valt er nog wat te dromen voor Kemps. ,,Ik ben er zelf niet zo mee bezig. Als ik nu ga roepen dat ik een concert op de maan wil geven, sta ik er volgend jaar misschien wel. Ik hou van spontane ideeën en daar moet je vooral niet teveel over nadenken.” 

BEST - Snollebollekes gaat Total Loss festival organiseren op Aquabest
Volledig scherm
BEST - Snollebollekes gaat Total Loss festival organiseren op Aquabest © DCI media

In samenwerking met indebuurt Eindhoven