Volledig scherm

Start-up Usono uit Eindhoven sluit samenwerking met UMC Utrecht

EINDHOVEN - De Eindhovense start-up Usono heeft een samenwerking getekend met ziekenhuis UMC Utrecht. Dat maakt het bedrijfje donderdag bekend.

Het Utrechtse ziekenhuis heeft getekend voor de ontwikkeling, validatie en uiteindelijk aankoop van de ProbeFix, de uitvinding van Usono. Met de verstelbare bevestigingsband en de houder van de ProbeFix, woensdag gepatenteerd, kan een echografie-apparaat op het lichaam worden gefixeerd zodat de hulpverlener de handen vrij heeft. Dat scheelt rsi-klachten.

Nauwkeurig
De fixatie zorgt ervoor dat organen en spieren stabiel en over langere periode in beeld gebracht kunnen worden. Hierdoor is het beeld van bijvoorbeeld de hartkleppen nauwkeuriger. De oplossing maakt bestaande onderzoeken beter en makkelijker en biedt nieuwe mogelijkheden.

Usono werkt ook samen met de TU/e om de toekomstmogelijkheden van dynamische echografie te onderzoeken en ontwikkelen.

Usono is onderdeel van het hardwareacceleratorprogramma HighTechXL van de High Tech Campus. Het bedrijf is opgericht door drie alumni van de TU/e: Benjamin Tchang, Victor Donker en Jori Verbeek. Hun bedrijfje heette aanvankelijk Medacc.

Lees donderdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven