Volledig scherm
PREMIUM
Starter Simone Aben en haar vriend Roel Lepelaars zoeken een woning, bij voorkeur in Veldhoven. © Simone Aben

Starters op woningmarkt regio Eindhoven hebben het zwaar

EINDHOVEN - Starters op de woningmarkt hebben het zwaar: er is weinig betaalbaar aanbod en veel vraag en dan werken de nieuwe regels voor de hypotheek ook nog niet mee, vertellen Lukas Erens van Hypotheek Visie en starter Simone Aben. 

,,Het ergste is dat de lol eraf is. Je verheugt je erop een woning voor jezelf te gaan zoeken, maar er is gewoon niks te vinden dat we kunnen betalen. Of er zijn zoveel geïnteresseerden dat we niet eens langs mogen komen. Acht keer hebben we een bezichtiging gedaan, een keer geboden, 10.000 euro boven de vraagprijs. En toch zijn we het niet geworden. Dat is zuur, heel zuur." 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gemeente mag plaag processierups in Eindhovense buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe
    PREMIUM

    Gemeente mag plaag processie­rups in Eindhoven­se buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe

    EINDHOVEN - Door een wet kon de gemeente Eindhoven pas op 7 juni beginnen met bestrijding van de processierups, toen de plaag al ondraaglijk was aan de Tilburgseweg-Oost. Nu zitten buurtbewoners onder de rode jeukende bulten, sommige mensen zijn zelfs al weken uit hun woning gevlucht. Daar komt nog eens bij dat de brandende haartjes, die in huizen naar binnen zijn gewaaid, voor rekening van de bewoners zelf zijn. ,,Er zitten hier nu meer processierupsen dan ooit”, zegt een woordvoerder van de gemeente.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven