Volledig scherm
Feestje voor het personeel van Bevolkingsonderzoek Zuid. Van links naar rechts: Karlijn Scheffers, Mark Steinbusch, Peter Heugen, Ans Oude Wesselink, Geesje Vugts en Elian Strik. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Stichting Bevolkingsonderzoek Zuid uit Eindhoven beste werkgever in de zorg

EINDHOVEN - Stichting Bevolkingsonderzoek Zuid uit Eindhoven is uitgeroepen tot beste werkgever in de zorg van Nederland. Bonbons van de baas dus.

Beste werkgever van Nederland in de zorgsector. De medewerkers van Bevolkingsonderzoek Zuid in Eindhoven zijn oprecht trots op deze uitverkiezing. Ook bestuurder Mark Steinbusch is een tevreden man. Hij leidt de stichting die met 220 medewerkers in Noord-Brabant en Limburg het bekende borstkanker-onderzoek uitvoeren in de mobiele units en in Eindhoven in het hoofdkantoor aan het Larixplein. De stichting doet ook bevolkingsonderzoek naar baarmoederhals- en darmkanker. 

Verrassing

Voor Steinbusch kwam de boodschap van organisator Effectory als een verrassing. ,,Ik hoor het pas net", zegt hij tijdens de lunchpauze. ,,Ik ga straks trakteren op bonbons." Bij een vorige deelname in 2014 kwam zijn organisatie ook al hoog uit: op plaats acht met een deelnemersveld van driehonderd instellingen. 

,,Wij sturen echt op werknemerstevredenheid", zegt Steinbusch. Zo werken de medewerkers zoveel mogelijk in hun eigen regio, om reisafstanden klein te houden in vier verschillende vestigingen. ,,We hebben een werkterrein van Maastricht tot Roosendaal, daar zit tweehonderd kilometer tussen. Ik ben de enige die ver moet reizen, van Zuid-Limburg waar ik woon naar Eindhoven."

Dat de medewerkers (tweehonderd vrouwen en twintig mannen) gehecht zijn aan hun organisatie blijkt volgens Steinbusch ook uit het geringe verloop. ,,Dat is nul komma niets. Wie hier binnenkomt blijft ook. Het is een beetje een familiecultuur." 

Maatschappelijk belang

Voor de medewerkers speelt het feit dat hun instelling meehelpt aan het voorkomen van ernstige ziekten mee bij de tevredenheid. ,,Je dient een maatschappelijk belang", zegt Geesje Vugts, verantwoordelijk voor afhandeling van klachten van cliënten. Zij roemt de manier waarop de organisatie van klachten wil leren om de dienstverlening te verbeteren. 

Voor zestiger Peter Heugen, coördinator facilitaire zaken, is er nog een goede reden om zijn werkgever te prijzen. ,,Enkele jaren geleden verloor ik mijn werk omdat de zorginstelling waarvoor ik werkte stopte. Ik kon als vijftigplusser hier aan de slag. Ik heb een superbaan. Het werk is veelzijdig en ik zie hier alleen maar gedreven mensen om mij heen."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven