Volledig scherm
PREMIUM
Ook in de Winkelstraat in Eindhoven waaiden vorige week dinsdag bomen om. © Bert Jansen

Stormschade gemeente Eindhoven 1,2 miljoen

EINDHOVEN  - De storm van dinsdagavond 4 juni heeft in Eindhoven nog meer bomen doen sneuvelen dan de 800 waar de gemeente eerst van uitging. ,,Inmiddels staat de teller op duizend”, zei de net geïnstalleerde wethouder Rik Thijs dinsdagavond in de raad.

,,De onvoorziene kosten om die op te ruimen liggen op 1,2 miljoen euro, en dan heb ik het nog niet over de kosten van de aanplant van nieuwe bomen.”  De schade is daarmee veel groter dan bij de storm in januari 2018. Toen gingen er 400 bomen om, aldus de GroenLinks-wethouder. De gemeente gaat nog analyseren waarom dat zo is. ,,Natuurlijk heeft in ieder geval meegespeeld dat de bomen dit keer vol in het blad stonden en dus meer wind vingen.” 

  1. Gemeente mag plaag processierups in Eindhovense buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe
    PREMIUM

    Gemeente mag plaag processie­rups in Eindhoven­se buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe

    EINDHOVEN - Door een wet kon de gemeente Eindhoven pas op 7 juni beginnen met bestrijding van de processierups, toen de plaag al ondraaglijk was aan de Tilburgseweg-Oost. Nu zitten buurtbewoners onder de rode jeukende bulten, sommige mensen zijn zelfs al weken uit hun woning gevlucht. Daar komt nog eens bij dat de brandende haartjes, die in huizen naar binnen zijn gewaaid, voor rekening van de bewoners zelf zijn. ,,Er zitten hier nu meer processierupsen dan ooit”, zegt een woordvoerder van de gemeente.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven