Volledig scherm
Verborgen wereld van de Strabrechtse Heide © Han Meeuwsen

Strabrechtse Heide schittert in eigen film van Han Meeuwsen uit Asten

ASTEN - Vijf jaar lang werkte Astenaar Han Meeuwsen aan de natuurfilm 'De verborgen wereld van de Strabrechtse Heide' . Woensdag 2 november gaat het eindresultaat in première bij Vue Cinema in Eindhoven.

Uren en uren film draaide Meeuwsen op de Strabrechtse Heide. Zijn camera stond vooral gericht op de droge heidegrond. Want wat daar allemaal gebeurt...

Wreed
"Het is moord en doodslag. Je hebt prooien en jagers en jagers die zelf weer prooi worden van andere jagers. Ja het gaat er soms wreed aan toe in de insectenwereld", legt de 52-jarige Astenaar uit.

Afrika
De Strabrechtse Heide is met 1500 hectare het grootste aaneengesloten heidegebied van de provincie en staat bekend om zijn insectendiversiteit. Ook huizen er nachtzwaluwen, lepelaars, reigers, vossen en ander wild. "Alle dieren die er rondlopen zijn daar omdat ze dat graag willen. Er is niets gekunseld aan", benadrukt de Astense filmer. Meeuwsen toont de heide in al zijn pracht en glorie. Hij doet dat met behulp van de laatste technieken. "Het lijkt soms net op Afrika."

Parel
'De verborgen wereld van de Strabrechtse Heide' laat niet alleen zien wat voor parel het gefilmde onderwerp is, de film zelf is het bekijken meer dan waard. De première is inmiddels helemaal volgeboekt, maar de film wordt ook nog op de zondagen 6 en 20 november vertoond. Ook dan bij Vue cinema in Eindhoven, telkens om 13.30 uur. Kaarten kosten 10 euro.

Volledig scherm
Verborgen wereld van de Strabrechtse Heide © Han Meeuwsen

In samenwerking met indebuurt Eindhoven