Volledig scherm
Bryan Adams tijdens het concert op Strijp-S © Menno Boon

Strijp-S in heaven met Bryan Adams

EINDHOVEN - Het was dringen in het centrum van Eindhoven, zaterdagavond. Topvoetbal en popmuziek, het speelde zich gebroederlijk naast elkaar af op een paar vierkante kilometer in het hart van de stad.

De Argentijnse voetbalvedette Maradonna op de tribune tijdens PSV-AZ, zaterdagavond. De wereldtop zwemmen ligt tegelijkertijd in het Van den Hoogenbad Zwemstadion. Rockster Bruce Springsteen is met zijn dochter bij het concours hippique in Valkenswaard - donderdag werd The Boss nog gesignaleerd in Dommelstraat.

En alsof het nog niet genoeg is qua beroemdheden op zaterdag in Eindhoven: op Strijp-S brengt rockveteraan Bryan Adams in de open lucht voor vele duizenden fans zijn goed gesmeerde rock.

Al na twintig minuten brengt hij die fans in vervoering met een toch vrije routineuze uitvoering van de klassieker 'Heaven'. Saillant detail: zelf hoeft hij de eerste coupletten niet te zingen: dat doen de fans wel, die de klassieker woord voor woord uit hun hoofd kennen.

Wie zaterdagmiddag en -avond een verkeerschaos in Eindhoven verwachtte vanwege alle wegwerkzaamheden en het ontbreken van treinverkeer, kwam bedrogen uit. De chaos bleef uit, vanwege strak geregeld aan- en afvoerroutes en - vooral - omdat de Beukenlaan weer openging voor doorgaand verkeer. Parkeerplekken waren door alle drukte echter schaars, dat dan weer wel.

Wel wat problemen waren er bij aanvang van de eredivisie-wedstrijd PSV-AZ, Veel fans waren bij aanvang van het duel nog niet in het stadion. PSV weet dat echter aan het late arriveren van die supporters.   

In samenwerking met indebuurt Eindhoven