Volledig scherm
PREMIUM
Congres over kunstmatige intelligentie in Eindhoven © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Studenten TU/e trekken 300 belangstellenden naar congres over kunstmatige intelligentie

EINDHOVEN - De Brainport-regio moet tot de wereldwijde koplopers behoren in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. Aan dat doel wil het door studenten opgerichte Fruitpunch een grote bijdrage leveren. Zaterdag hield de organisatie een symposium over het onderwerp, dat zo’n 300 belangstellenden naar de TU/e trok.

In het auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven verzamelden zich studenten, experts en wetenschappers om elkaar te informeren en over het onderwerp te discussiëren. Jurriaan van Diggelen, die werkzaam is bij TNO en de dag aftrapte, ging in op de vraag hoe kunstmatige intelligentie controleerbaar gehouden kan worden. ,,Een zeer complex vraagstuk”, zei hij. ,,Want de wegen van kunstmatige intelligentie zijn voor mensen niet altijd begrijpelijk.” 

  1. Vredeoord Eindhoven: van Philipscomplex naar bouwput
    Toen en Nu

    Vredeoord Eindhoven: van Philipscom­plex naar bouwput

    EINDHOVEN - In Eindhoven wordt veel gebouwd, maar ook verdwijnen gebouwen om plaats te maken voor iets nieuws. Oude satellietfoto's geven een verrassende kijk op het voormalige Philipscomplex tussen de Boschdijk, de Groenewoudseweg, de Pieter Zeemanstraat en landgoed De Grote Beek. Deze zomer neemt Eindhovens Dagblad een aantal plekken met satellietfoto’s onder de loep. Deze week het voormalig Philips Complex Vredeoord.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven