De Eindhovense basisschool Onder de wieken brandde in de zomer van 2017  geheel uit.
Volledig scherm
De Eindhovense basisschool Onder de wieken brandde in de zomer van 2017 geheel uit. © fotopersburo Bert Jansen

Taakstraf voor onbedoelde brandstichting basisschool Eindhoven

DEN BOSCH  - Het was niet de bedoeling, maar door schuld van Piet V. (23) brandde in juni 2017 een Eindhovense basisschool geheel af. De Bossche rechtbank straft hem daarom overeenkomstig  de  eis van 120 uur.

Hoewel de jongen zich niet had gemeld na de brand, en na zijn  arrestatie bleef ontkennen, neemt de politie hem dat niet erg kwalijk. Een en ander heeft grote impact gehad.

De jongeman zat na een avondje stappen met vrienden 'wat te chillen’ op een schoolplein. Hij speelde met lucifers, wat tot een brandje in een kliko leidde. Hij zegt dat hij dat had uitgetrapt, maar de volgende ochtend stond dezelfde school in brand. 

  1. Kamervragen over ‘asperge-vluchten’ Eindhoven Airport: ‘Lijkt alsof oogje wordt dichtgeknepen’

    Kamervra­gen over ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven Airport: ‘Lijkt alsof oogje wordt dichtgekne­pen’

    EINDHOVEN - De minister moet vluchten op Eindhoven Airport stilleggen als die niet voldoen aan de corona-voorschriften. Dat vindt de SP die dinsdag Kamervragen indiende naar aanleiding van berichtgeving over vluchten met seizoensarbeiders die sinds vorige week arriveren op de luchthaven. De honderden arbeidsmigranten uit Oost-Europa gaan met name in Duitsland werken als aspergesteker of aardbeienplukker. Met busjes worden ze vervolgens over de grens gebracht.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven