Volledig scherm
Repetities voor de musical Hairspray op het Lorentz Casimir Lyceum. Achter de piano Timo van Versveld. © Jean Pierre Reijnen

Theatershow in Parktheater in Eindhoven als de Uitmarkt

EINDHOVEN - Musical is een vorm van theater die veel mensen aanspreekt. Zondag is er de mogelijkheid meerdere musicals tegelijk te bezoeken. In het Park-theater in Eindhoven wordt Musicals in Motion gehouden door het Theater Orkest Brabant. 

Het Theater Orkest Brabant (TOB) is een semi-professioneel ensemble dat twee jaar geleden werd opgericht met als doel promotionele concerten te organiseren waarbij onder andere verenigingen zich kunnen presenteren aan het publiek. Niet iedere vereniging beschikt namelijk over een eigen theaterorkest. In dit kader staan zondag vier zeer verschillende gezelschappen en twee solisten op het podium bij het Parktheater.

Timo van Versveld is secretaris en muzikant bij het TOB en ook muziekdocent op Lorentz Casimir Lyceum (LCL). Ieder jaar houdt zijn school een musical. Die wordt volledig verzorgd door leerlingen en medewerkers van het LCL. Dit jaar brengen ze de musical Hairspray op de planken. Zondag brengt de cast van Hairspray enkele nummers ten gehore als voorproefje van de voorstelling in februari 2019. Lidewy Baltussen speelt de hoofdrol van Tracy. ,,Plankenkoorts heb ik niet, het is gewoon hartstikke leuk om te doen”, zegt zij.

Grote productie

Theaterkoor Sincère uit Son en Breugel is zondag ook aanwezig. Koorlid Jolanda Brouwer: ,,Volgend jaar vieren wij ons vijftigjarig bestaan met een grote productie in het najaar van 2019. In deze productie wordt teruggegrepen op vijftig jaar muziekgeschiedenis. Wij brengen een selectie hiervan ten gehore.”

Het Brabants muziektheater uit Schijndel zal enkele nummers laten horen uit hun nieuwe productie De drie musketiers. In 1990 begon dit theaterkoor en inmiddels is het uitgegroeid tot een volwaardig theatergezelschap met diverse grote producties op hun naam.

Quote

Planken­koorts heb ik niet, het is gewoon hartstikke leuk om te doen

Lidewy Baltussen, Leerling Lorentz Casimir Lyceum

Theater Atelier Goirle Oisterwijk (TAGO) is het vierde gezelschap dat zich presenteert. Met behulp van moderne popmuziek zal een nieuwe en eigentijdse versie worden neergezet van Peter Pan.

De twee solisten die ook op het podium te zien zijn, zijn Janine Waardenburg en Albert-Jan Verhees. Timo van Verseveld: ,,Eigenlijk lijkt het wel een beetje een Uitmarkt met al deze diverse optredens.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven