Tien keer is scheepsrecht: TU/e-student Daan haalt eindelijk voldoende voor Calculus

videoEINDHOVEN - Een zakelijke overwinning, noemt Daan Vijselaar de 5,3 waarmee hij bij de tiende poging eindelijk een voldoende haalde voor zijn tentamen Calculus op de Technische Universiteit Eindhoven. 

De druk op de 22-jarige student was de afgelopen tijd flink opgevoerd. Vooral door een paar lollige medestudenten die speciaal voor Daan de website heeftdaancalculusalgehaald.nl hadden opgetuigd. Inclusief een grafiek waarin alle uitslagen van de afgelopen tien tentamens waren verwerkt. Eind 2019 scoorde Daan nog een 2 dus de verwachtingen waren allerminst hooggespannen. ,,De statistieken gaven me inderdaad weinig kans maar die hielden natuurlijk geen rekening met de bijlessen die ik gevolgd heb”, aldus de student. ,,Gezien alle media-aandacht voelde ik natuurlijk wel de druk om het eindelijk te halen.”

De Brexit was er eerder

Zondagavond kwam het verlossende bericht over de 5,3. Gemiddeld kwam Daan daarmee uit op een voldoende en dus kan de vlag uit. De website werd direct aangepast. Met een nog wel een vilein zinnetje dat de Brexit er eerder was dan de voldoende van Daan. ,,Tja, dat hele proces heeft inderdaad korter geduurd dan mijn pogingen om voor Calculus te slagen.” De euforie is er niet minder om want de felicitaties stromen binnen. ,,Ik heb berichten gehad van mensen die ik helemaal niet ken maar die blijkbaar wel de website gevolgd hebben. Ook mijn ouders zijn natuurlijk erg opgelucht.”

De website van Daan blijft overigens voorlopig gewoon in de lucht want er zijn nog twee tentamens waarvoor de student een voldoende moet halen. Voor zowel ‘foundations of computing’ als ‘Data Science Research Methods’ gaat Daan over twee maanden op voor poging nummer acht. 

Volledig scherm
Daan Vijselaar heeft Calculus eindelijk gehaald. © DCI media

In samenwerking met indebuurt Eindhoven