Bij Haasje Over, de rooiige woontoren van Trudo op Strijp-S in Eindhoven, staan de stalen stellages klaar die binnenkort op het dak gehesen gaan worden. Het zijn onderdelen van de zogenaamde IBIS PowerNest, een combinatie van windturbines met (straks) zonnepanelen voor het opwekken van stroom op het dak van Haasje Over.
Volledig scherm
Bij Haasje Over, de rooiige woontoren van Trudo op Strijp-S in Eindhoven, staan de stalen stellages klaar die binnenkort op het dak gehesen gaan worden. Het zijn onderdelen van de zogenaamde IBIS PowerNest, een combinatie van windturbines met (straks) zonnepanelen voor het opwekken van stroom op het dak van Haasje Over. © Kees Martens/DCI Media

Tien kubussen gaan wind- en zonne-energie opwekken op het dak van Haasje Over op Strijp-S in Eindhoven

EINDHOVEN - Het is menig wandelaar op Strijp-S in Eindhoven natuurlijk al opgevallen: aan het Ketelhuisplein wordt bij woontoren Haasje Over al weken gewerkt aan een soort Mecano-bouwwerken. 

  1. Hoe vertel je je kind dat hij of zij van een donor is? 'Ouders ervaren ongemak en willen graag hulp’

    Hoe vertel je je kind dat hij of zij van een donor is? 'Ouders ervaren ongemak en willen graag hulp’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven