De Eindhovense Dorine Schröder-Van der Lely heeft een tinnen kannetje bij Het Goed gekocht. Daarin vond ze negatieven die ze heeft laten afdrukken.
Volledig scherm
PREMIUM
De Eindhovense Dorine Schröder-Van der Lely heeft een tinnen kannetje bij Het Goed gekocht. Daarin vond ze negatieven die ze heeft laten afdrukken. © Bert Jansen/DCI Media

Tinnen kannetje uit kringloopwinkel in Eindhoven roept veel vragen op

VideoEINDHOVEN - Een klein tinnen kannetje dat op de kop werd getikt bij kringloopwinkel Het Goed in Eindhoven, riep onverwacht veel vraagtekens op. De Eindhovense Dorine Schröder - Van der Lely wil dolgraag weten welk verhaal schuil gaat achter de vondst die ze na haar aankoop deed. 

  1. Bert Tip beschrijft in nieuwe boek industriële voetafdruk van Philips in Nederland
    PREMIUM

    Bert Tip beschrijft in nieuwe boek indu­striële voetafdruk van Philips in Nederland

    Ooit geweten dat Philips een mosselpellerij had in Zeeland? Of dat Helmondse medewerksters hun fabriek bezetten omdat ze niet naar Eindhoven wilden? Het valt allemaal te lezen in het nieuwe boek 'Philips in Nederland' van Philipsman Bert Tip. Zelf noemt hij het een bladerboek. Met veel historische foto's uit het archief van de 'cumpany' en interviews met oud-topmannen. Oud-Philipsgedienden kunnen herinneringen ophalen, nieuwe generaties - ook expats want het boek is tweetalig - kennismaken met het verleden.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven