Volledig scherm
PREMIUM
Bernice Kamphuis had vergevorderde plannen voor een Tiny Forest op deze plek in Hemelrijken. © FotoMeulenhof

Tiny Forest gaat aan wijk Hemelrijken in Eindhoven voorbij

EINDHOVEN - Het had zo mooi kunnen zijn: een educatief minibosje, vlakbij basisschool Fellenoord, midden in de wijk Hemelrijken. Maar de initiatiefneemster durft het uiteindelijk niet aan; de wijk is ‘te gevaarlijk’. 

Toen Bernice Kamphuis vorig jaar hoorde van het IVN-project met ‘Tiny Forests’ was zij direct enthousiast. Tiny Forests zijn inheemse bosjes ter grootte van een tennisveld en gelegen in de buurt van een basisschool. Een soort buitenlokaal waar de kinderen van de stad, met behulp van lesmateriaal van het IVN, de natuur kunnen ‘beleven’. ,,Als ik mijn dochtertje de herfst wil laten zien, moet ik Eindhoven uit”, zegt Kamphuis. ,,Basisscholen de Fellenoord en de Driestam gaan helemaal naar het Wasven in Tongelre als zij de natuur willen opzoeken. Hoe mooi zou het zijn om een minibos hier in de stad te hebben?” 

 1. Wereldboom in ’t Wasven: Hart van hout voor Gevlekte Zuiderling
  PREMIUM

  Wereldboom in ’t Wasven: Hart van hout voor Gevlekte Zuiderling

  Gisteren kwamen in ’t Wasven natuur en cultuur samen tijdens Fête de la Nature: Alfred van Kempen, bestuursvoorzitter Groendomein Wasven en Sandra van Gerwen, projectleider CKE hadden voor de tweede maal de handen ineen geslagen om dit festival te organiseren. Het thema dit jaar was bomen, en niet zonder reden: precies tien jaar geleden werd een majestueuze plataan in ’t Wasven als eerste Wereldboom in Nederland ingewijd. De boom, met de naam de Gevlekte Zuiderling, is rond 1760 geplant.
 2. LIVE: Grimmige sfeer voor moskee, tegendemonstranten gooien met stenen naar politie. Pegida-stoet kan niet verder: ‘Dat wat daar staat is schorem’
  Live+video

  LIVE: Grimmige sfeer voor moskee, tegendemon­stran­ten gooien met stenen naar politie. Pegida-stoet kan niet verder: ‘Dat wat daar staat is schorem’

  EINDHOVEN - De demonstranten van Pegida worden opgehouden nabij de Al-Fourqaan Moskee in Eindhoven, waar tegendemonstranten de weg blokkeren. De sfeer wordt steeds grimmiger: er wordt met stenen naar de politie gegooid, waarop de ME charges uitvoert. De Pegida-demonstranten willen voor de moskee een gefrituurde varkenslap gaan eten en toespraken houden, maar dat wordt tot nu toe niet toegelaten door de tegendemonstranten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven