Volledig scherm
PREMIUM
Bernice Kamphuis had vergevorderde plannen voor een Tiny Forest op deze plek in Hemelrijken. © FotoMeulenhof

Tiny Forest gaat aan wijk Hemelrijken in Eindhoven voorbij

EINDHOVEN - Het had zo mooi kunnen zijn: een educatief minibosje, vlakbij basisschool Fellenoord, midden in de wijk Hemelrijken. Maar de initiatiefneemster durft het uiteindelijk niet aan; de wijk is ‘te gevaarlijk’. 

Toen Bernice Kamphuis vorig jaar hoorde van het IVN-project met ‘Tiny Forests’ was zij direct enthousiast. Tiny Forests zijn inheemse bosjes ter grootte van een tennisveld en gelegen in de buurt van een basisschool. Een soort buitenlokaal waar de kinderen van de stad, met behulp van lesmateriaal van het IVN, de natuur kunnen ‘beleven’. ,,Als ik mijn dochtertje de herfst wil laten zien, moet ik Eindhoven uit”, zegt Kamphuis. ,,Basisscholen de Fellenoord en de Driestam gaan helemaal naar het Wasven in Tongelre als zij de natuur willen opzoeken. Hoe mooi zou het zijn om een minibos hier in de stad te hebben?” 

  1. Steeds minder brandweervrijwilligers in Brabant, tekort is het grootst in Zuidoost-Brabant

    Steeds minder brandweer­vrij­wil­li­gers in Brabant, tekort is het grootst in Zuid­oost-Bra­bant

    Het tekort aan vrijwilligers bij de brandweer in Brabant wordt steeds nijpender. Van 2010 tot en met dit jaar is het aantal vrijwillige spuitgasten met ruim 17 procent afgenomen. De grootste afname is te zien in Zuidoost-Brabant, dat op bijna een kwart minder (22,3 procent) vrijwillige brandweerlieden kon rekenen. In Brabant-Noord en Brabant-West was de afname respectievelijk 16,3 procent en 14,4 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In samenwerking met indebuurt Eindhoven