Volledig scherm
© Thinkstock

Toenemende druk leidt tot tijdelijke sluiting daklozenopvang Eindhoven

EINDHOVEN - Vernielingen, bedreigingen van personeel en de toenemende drukte in het Dienstencentrum van het Leger des Heils, hebben ertoe geleid dat het centrum aan de Visserstraat in Eindhoven met ingang van 1 augustus vier weken dicht gaat.

Bij de opvang komen op doordeweekse dagen dak- en thuislozen onder meer voor een kop koffie en een warme maaltijd. Het centrum blijft nu met ingang van 1 augustus vier weken dicht in plaats van de in zomervakanties gebruikelijke twee. Volgens directeur Hans-Martin Don van het Leger de Heils in Noord-Brabant en Limburg is besloten tot een pas op de plaats nadat vorige week een baksteen door de ruiten vloog van het hoofdkantoor van het Leger aan de Raiffeisenstraat in Eindhoven. Een medewerkster kreeg de steen op haar arm, maar raakte niet gewond.

Vandalisme
Eerder dit jaar waren het Dienstencentrum en een vestiging van het Leger des Heils aan de Gounodlaan ook al doelwit van vandalisme. Aan de Gounodlaan sloeg een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op 18 mei een ruit aan diggelen. Bij het Dienstencentrum werden eind april 's nachts veertien ruiten en een voor de deur geparkeerde transportbus van het Leger vernield.

Bij het Dienstencentrum komen de laatste tijd steeds meer mensen met een psychische stoornis, constateert Don. Dat hangt onder meer samen met de keuze om in de geestelijke gezondheidszorg cliënten zoveel mogelijk in hun eigen omgeving te behandelen en niet meer in een instelling; de zogeheten extramuralisering.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven