Volledig scherm
Hizmet. © Bas Vermeer

Turkse broodjeszaak Hizmet uit Eindhoven breidt uit: ook vestiging in Tilburg

EINDHOVEN/TILBURG - 'Binnenkort' is een relatief begrip, maar de Eindhovense bakker en broodjeszaak Hizmet rekt het wel heel lang. Al bijna anderhalf jaar prijkt er 'coming soon' op de etalage van een pand aan het Piusplein in het centrum van Tilburg. Daar opent Hizmet een nieuw filiaal.

Maar hoe soon is soon? Of zijn de plannen al gecanceld? Sinds het vertrek van New Bali, het restaurant dat eerder op de locatie zat, lijkt er niets meer in het pand te zijn gebeurd. De advertenties van New Bali en het oude meubilair kun je door de ramen nog zien. Geen spoor te bekennen van Turkse broden, broodjes shoarma of börek döner. 

Bijna...

Quote

Nog een maandje, maximaal anderhalf en dan zijn we open

Eigenaar Hizmet

,,We hadden al open kunnen zijn, maar hebben even de Ramadan en de vakantie afgewacht", vertelt de eigenaar. ,,En voor die tijd waren we bezig met de vergunning én werden de twee zaken in Eindhoven, aan de Kruisstraat en de Bennekelstraat, nog verbouwd. Het is dus druk geweest."

Hizmet heeft twee vestigingen in Eindhoven, daar staat de rij regelmatig tot op de stoep. Nu is Tilburg aan de beurt. ,,Nog een maandje, maximaal anderhalf en dan zijn we open in Tilburg. De keuken is er al."

Ach ja, Hizmet is nog niet eens recordhouder 'binnenkort gaat het gebeuren, echt waar'. De titelhouder is nog altijd de kappersboot in de Piushaven. Daar wordt al zo'n vijf jaar geroepen dat de boot bijna open kan. Maar dat moment is nog altijd niet aangebroken...  

In samenwerking met indebuurt Eindhoven