Volledig scherm
Alex Terpstra, topman van Civolution. foto Jurriaan Balke/ fotomeulenhof © Jurriaan Balke

Tweede Emmy voor Eindhovens bedrijf Civolution


EINDHOVEN - Het Eindhovense Civolution ontvangt voor de tweede keer in korte tijd een Emmy Award van de National Academy of Television Arts & Sciences. De zogeheten Technology & Engineering Emmy krijgt het bedrijf voor zijn technologie om piraterij tegen te gaan.

Het is de eerste keer dat een Nederlands bedrijf een tweede (technische) Emmy krijgt. Twee jaar geleden ontving Civolution de Emmy voor zijn watermarking technologie. Met de digitale watermerken kunnen illegaal gekopieerde video's makkelijk achterhaald worden. Deze keer krijgt het bedrijf de Emmy voor de zogeheten fingerprinting technologie die digitale video-content kan herkennen. Hiermee kan online verspreiding van illegale video’s worden voorkomen. 

Intellectueel eigendom

Beide technologieën worden wereldwijd door mediabedrijven gebruikt om hun intellectueel eigendom te beschermen en piraterij tegen te gaan. Civolution, tien jaar geleden voortgekomen uit Philips, krijgt de prijs op 8 april uitgereikt in Las Vegas, op een bijeenkomst van de National Association of Broadcasters. Het bedrijf dat is gevestigd op de High Tech Campus Eindhoven, ziet de prijs als een belangrijke erkenning vanuit de Amerikaanse televisiewereld.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven