Volledig scherm
Marcel van Bussel met het silhouet van de nieuwe trofee die hoort bij de titel raadslid van het jaar. © Irene Wouters

Van Bussel stopt bij raadsstichting in Eindhoven

EINDHOVEN - Marcel van Bussel heeft met onmiddellijke ingang een punt gezet achter zijn werkzaamheden voor de stichting Raadslid van het Jaar in Eindhoven. Van Bussel heeft dat vrijdag in een verklaring bekendgemaakt. 

Deze stichting kiest jaarlijks op basis van publieksstemmen en rapporten van een deskundige jury welk Eindhovens raadslid het beste gefunctioneerd heeft. Dat gebeurt tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie van de gemeente Eindhoven, begin januari.

Als reden voor zijn abrupte vertrek voert Van Bussel de negatieve publiciteit over zijn persoon onlangs in het ED.  Die publiciteit zorgt volgens het oud-raadslid 'voor vertraging van de werkzaamheden’ van de stichting. Vorige week bracht deze krant een portret van Van Bussel waarin gemeld werd dat hij nauwere banden heeft met de coffeeshopwereld dan bekend was.  

  1. Werkstraf geëist tegen adjudant vliegbasis Eindhoven voor oplichting

    Werkstraf geëist tegen adjudant vliegbasis Eindhoven voor oplichting

    ARNHEM – Tegen een voormalig adjudant van vliegbasis Eindhoven is maandag 100 uur werkstraf geëist wegens oplichting. De boordwerktuigkundige is volgens de aanklager schuldig aan fraude omdat hij zich liet inschrijven op het adres van zijn vakantiehuisje in Noordwijkerhout en daarom jarenlang veel te veel reiskostenvergoeding kreeg. In praktijk kwam hij op de fiets naar de vliegbasis vanaf zijn woonadres in Eindhoven.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven