Volledig scherm
Kinderen hebben een eigen stand waarin ze iets laten zien en proeven van een land. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Van elk land een klein hapje proeven op basisschool 't Slingertouw in Eindhoven

EINDHOVEN - Met 22 graden en hier en daar een wolkje was het perfect weer voor de derde editie van het Internationaal Kinderfeest op en om de Meerhovense basisschool 't Slingertouw.

Het evenement op 't Slingertouw is een mooie afspiegeling van de diversiteit van Meerhoven en hoe leuk het eigenlijk is om kennis te maken met andere culturen.

Verdeeld over drie locaties zijn er veel standjes, activiteiten en hapjes uit verschillende landen voor de kinderen zelf, en natuurlijk voor de vele ouders, opa's en oma's. Maar er zijn ook veel mensen vanuit de buurt, de buitenschoolse opvang en van de naburige basisschool De Startbaan.

Cindy Brassé van de organisatie: ,,De kinderen hebben de afgelopen weken in de klas aandacht besteed aan een land naar keuze en laten vandaag in hun eigen standjes zien wat ze geleerd en gemaakt hebben. Daarnaast hebben ouders hapjes gemaakt die bij hun eigen land of cultuur horen." De opbrengst van het lekkers gaat naar het spaardoel van 't Slingertouw om een eigen waterpunt aan te leggen waar kinderen flessen met drinkwater kunnen vullen.

Vorig jaar was de opbrengst iets meer dan 300 euro, maar dat gaat dit jaar zeker meer worden. Organisator Cindy Brassé: ,,Het is perfect weer vandaag, en er zijn zichtbaar meer mensen dan vorig jaar, dus we kunnen al voorzichtig van een succes spreken."

Sportief

Naast het eten en de stands kunnen de kinderen ook sportief aan de slag met ondere andere fitness, voetjebal en dansen. Lindy Beniers, eigenaresse van dansschool Dance Giving geeft dansdemo's waaraan de kinderen naar hartenlust meedoen.

,,Super leuk om met de kinderen een spontaan dansje te doen en ze te laten zien hoe leuk dansen is", aldus Beniers, die voor het eerst meewerkt aan deze dag.

Ook vader Paul Willems is vol lof over het Kinderfeest. ,,Het leukste is dat mijn 5-jarige dochter al weken aan de slag is met haar land en dus vanzelf al enthousiast is over dit evenement", vertelt hij. ,,En er is zoveel te zien en doen dit jaar, dus we komen waarschijnlijk niet overal aan toe. Maar dat is niet erg, want het gaat om de gezelligheid."

  1. Gemeente mag plaag processierups in Eindhovense buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe
    PREMIUM

    Gemeente mag plaag processie­rups in Eindhoven­se buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe

    EINDHOVEN - Door een wet kon de gemeente Eindhoven pas op 7 juni beginnen met bestrijding van de processierups, toen de plaag al ondraaglijk was aan de Tilburgseweg-Oost. Nu zitten buurtbewoners onder de rode jeukende bulten, sommige mensen zijn zelfs al weken uit hun woning gevlucht. Daar komt nog eens bij dat de brandende haartjes, die in huizen naar binnen zijn gewaaid, voor rekening van de bewoners zelf zijn. ,,Er zitten hier nu meer processierupsen dan ooit”, zegt een woordvoerder van de gemeente.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven