Koningin Maxima en prinses Ariane krijgen uitleg van ex-coureur Robert Doornbos over de E-Race tijdens Koningsdag op de High Tech Campus.
Volledig scherm
Koningin Maxima en prinses Ariane krijgen uitleg van ex-coureur Robert Doornbos over de E-Race tijdens Koningsdag op de High Tech Campus. © ANP

Van rondrijdende dj's in een virtuele koets naar de designloterij: dit gebeurde er tijdens de digitale Koningsdag in Eindhoven

EINDHOVEN - Koningsdag 2021 in Eindhoven: anders dan anders en helemaal coronaproof, want alles gaat volledig digitaal. Hoewel de koning en zijn gezin fysiek op de High Tech Campus zijn, konden wij zijn 54ste verjaardag online vieren. Het programma stond bomvol en net als op een echt festival miste je waarschijnlijk meer dan dat je ziet. We proberen in dit verslag de meest spraakmakende momenten te belichten. 

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  13

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.