Volledig scherm
Grote controle op de Woenselse Markt in Eindhoven. © Bert Jansen

Veertien liter lachgas gevonden bij grote controle rondom Woenselse Markt en Kruisstraat Eindhoven

EINDHOVEN - Voor de derde maal dit jaar hebben de politie, Belastingdienst en gemeente zaterdagavond een grote controleactie gehouden rondom de Woenselse Markt en de Kruisstraat in Eindhoven. De actie duurde tot diep in de nacht. Er werd onder meer 14 liter lachgas aangetroffen in een nachtwinkel.

Dat is nog lang niet alles. Eén persoon is aangehouden omdat hij zich niet kon identificeren. Daarnaast werden de gegevens van 24 jonge chauffeurs van zogenaamde patserbakken (dure auto's) genoteerd voor nadere controle en zijn er veertien boetes uitgeschreven. Dit betrof voornamelijk verkeersovertredingen, waaronder rijden onder invloed, rijden zonder verzekering en een verlopen APK.

Ondertussen wist de Belastingdienst bijna 30.000 euro aan openstaande schulden te innen. Hiervoor gebruikten medewerkers een zogenaamde ANPR-camera, die kentekens van passerende voertuigen scant. In totaal zijn er 21 voertuigen aan de kant gezet. ,,Op tien voertuigen is beslag gelegd omdat de eigenaar de schuld niet kon betalen, zeven daarvan zijn er direct afgevoerd.”

Lachgas

De voorraad lachgas werd gevonden door het Bestuurlijk InterventieTeam Eindhoven (BITE). Dat voerde controles uit in een aantal panden in de Kruisstraat en rondom de Woenselse Markt. ,,Deze vonden plaats naar aanleiding van meldingen van overlast door omwonenden, eigen onderzoek of een combinatie van beide.”

Ook op gebied van brandveiligheid (33 keer), bouwkundige staat van het pand (30 keer) en technische installaties (5 keer) zijn overtredingen vastgesteld. 

Er worden op de Woenselse Markt en in de nabijgelegen Kruisstraat de laatste maanden vaker controles uitgevoerd. De stadswijk Oud-Woensel is namelijk een aandachtsgebied van de gemeente Eindhoven en ligt daarom onder een vergrootglas.

Volledig scherm
Grote controle op de Woenselse Markt in Eindhoven. © Bert Jansen
Volledig scherm
Grote controle op de Woenselse Markt in Eindhoven. © Bert Jansen
  1. Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmensen herkennen dieren niet meer’

    Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmen­sen herkennen dieren niet meer’

    EINDHOVEN - Zouden er echt pinguïns zitten bij het kanaal in Helmond, zoals iemand laatst doorgaf? Op de meldkamer van de Dierenambulance in Zuidoost-Brabant weten ze inmiddels wel beter. Ze krijgen hier meldingen van de gekste dieren in nood. ,,Het lijkt of vooral mensen uit de stad dieren niet meer herkennen‘’, zegt Pascale Attema van de meldkamer in Eindhoven. Samen met haar collega's zette ze de meest opvallende meldingen op een rij.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven