Volledig scherm
Vrouwe Justitia. © anp

Verdachte uit Eindhoven laat rechtbank zien wat er steeds mis gaat

EINDHOVEN - Bedreigen, vernielen, beledigen. Een Eindhovenaar die hiervoor terecht stond liet in de rechtbank zien hoe geïrriteerd hij kan reageren als het hem tegen zit.

Politiemensen hoerenzonen noemen, zeggen dat je iemand echt wel gaat steken, een hotelreceptioniste toevoegen dat je haar auto in de fik gaat steken en haar moeder gaat verkrachten, Kubilay S. uit Eindhoven schrok er donderdag bij de rechtbank in Den Bosch zelf ook van toen hij het allemaal zo terughoorde. 

Frikandellen

In juli vorig jaar ging het niet goed met hem en ging hij verschillende keren door het lint. Op het stadskantoor in Eindhoven liep het mis toen hij niet meteen een paspoort kreeg voor een geboekte reis naar Turkije. ,,Het werd zwart voor mijn ogen. Ik heb een beveiliger uitgescholden, maar hem niet bedreigd en ook niet geslagen", was het verhaal van S. Officier van justitie Laurens Linssen dacht dat S. wel degelijk klappen had uitgedeeld, er waren getuigen en beelden van. En eenmaal in de wagen van de politie, had S. agenten 'hoerenzonen' en 'frikandellen' genoemd en gezegd: ,,Ik steek je echt neer, het hele korps zal het weten."

Quote

Ik begrijp dat ze bang werd, maar als ik het heb geroepen, heb ik het niet gemeend.

Verdachte S.

Een andere keer, in het Bastion-hotel in Waalre, werd S. agressief omdat hij om twaalf uur zijn kamer uit moest.  Hij verbleef daar vorig jaar wel vaker met zijn toenmalige verloofde - inmiddels zijn echtgenote - omdat hij met zijn ouders overhoop lag en 'buiten was geschopt.' Dit omdat zijn ouders vonden dat hij moest trouwen met de vrouw met wie hij ook sliep. 

Op de dag dat S. in het hotel mot kreeg, voegde hij de receptioniste de dreigende taal over haar auto en moeder toe. ,,Ik begrijp dat ze daar bang van werd, maar als ik het heb geroepen, heb ik niet gemeend."

Computerscherm

In het hotel sneuvelde een computerscherm toen S. er een tik tegen gaf, op het stadskantoor zou een zitpoef zijn gehavend toen hij er tegenaan schopte. Rijden onder invloed van een joint en het bezit van een verboden busje pepperspray, werd hem ook nog aangerekend.

Naarmate de zitting vorderde, reageerde S, vaker geïrriteerd. Dat gebeurde vooral toen de officier van justitie naast 120 uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf van vier maanden, eiste dat S. een half jaar zijn rijbewijs inlevert. Een streep door de rekening omdat S. zonder auto zijn werk niet goed meer kan doen. Hij werd even fel en legde vervolgens zijn hoofd demonstratief op tafel. Zo liet hij precies zien wat er steeds mis gaat. 

,,Ik kamp al lang met een kort lontje", had S al toegegeven. ,,Intens reageren", noemde advocaat Michiel van der Marel het, die eraan toevoegde dat S. altijd snel weer tot bedaren komt. Na het gedoe op het stadskantoor was hij bloemen en excuses gaan brengen.

  1. Recensie: de zuiverheid van Jean-Guihen Queryas en Alexandre Tharaud
    PREMIUM

    Recensie: de zuiverheid van Jean-Gui­hen Queryas en Alexandre Tharaud

    Ze zien eruit als jonge knulletjes, klein, tenger en gretig, een korte broek zou ze bij wijze van spreken niet misstaan. Toch zijn Jean-Guihen Queryas en Alexandre Tharaud beiden de vijftig gepasseerd. Ze zijn leeftijdloos, op hun honderdste zal wellicht hun haarkleur, maar zeker niet hun speelstijl aan jeugdigheid hebben ingeboet. Beiden waren ooit een belofte, beiden maakten de verwachtingen waar. Ze freewheelen tussen oude en nieuwe muziek op bijbehorende instrumenten, zijn tuk op het experiment, ze zoeken in hun carrière zowel de verbinding als het solistendom.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven