Volledig scherm
PREMIUM
De Heuvel Galerie © Irene Wouters

Verdachte vechtpartij Eindhoven voelt zich gediscrimineerd: 'Alleen buitenlandse namen opgepakt'

DEN BOSCH - Een Eindhovenaar die donderdag zonder advocaat terecht stond voor een vechtpartij, voerde aan dat hij gediscrimineerd wordt.

,,Hij moet normaal tegen mij praten." De priemende wijsvinger van Eindhovenaar Ö. (29) wees in de richting van de officier van justitie. Ö. had het regelmatig aan de stok met de officier en de rechtbank in Den Bosch, donderdag bij de behandeling van een vechtpartij in Eindhoven. Hij doorkruiste de normale gang van zaken met interrupties en werd door de rechtbank bijna de zaal uit gezet.

  1. Komst voetbalclub RPC naar sportpark Heihoef stuit op bezwaren
    PREMIUM

    Komst voetbal­club RPC naar sportpark Heihoef stuit op bezwaren

    EINDHOVEN - Bezoekers van de voetbalclubs RPC en Tivoli zullen ongetwijfeld hun auto parkeren in de berm van de Roostenlaan. Te meer ook omdat er eigenlijk te weinig plekken zijn voor alle bezoekers als de grote club RPC erbij komt op Heihoef. Althans in de ogen van omwonenden en Scouting Stratum. De gemeente Eindhoven heeft berekend dat er 160 plaatsen nodig zijn, terwijl er in totaal 161 voorhanden zijn. Daarbij kan uitgeweken worden naar de parkeerplaats van het Joriscollege aan de overkant van de Roostenlaan.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven