Zwembad De Tongelreep in Genneper Parken in Eindhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
Zwembad De Tongelreep in Genneper Parken in Eindhoven. © Michel Theeuwen

Verenigingen zijn blij met plan Tongelreep: Hoe meer zwemwater, hoe beter

EINDHOVEN - Verenigingen die gebruikmaken van De Tongelreep in Eindhoven reageren overwegend positief op de deze week aangekondigde verbouwing van het zwembad. Daarbij vragen ze zich wel af wat de plannen precies voor hun club gaan betekenen.

Hoe meer zwemwater hoe beter, is samengevat de teneur van de reacties op het plan dat wethouder Stijn Steenbakkers (CDA) donderdag bekendmaakte. Na de verbouwing zal het bad 1500 vierkante meter zwemwater hebben, met een vierbaans 25 meter-bad, een instructiebad, een sportbad en een recreatiebad. Eerdere plannen gingen uit van een nieuwe situatie met duizend vierkante meter. Brainport draagt 7,5 miljoen bij aan de verbouwing.

  1. Overvaller in Hoogeloon: ‘Ik schiet je kapot! Ik schiet je kapot!’
    PREMIUM

    Overvaller in Hoogeloon: ‘Ik schiet je kapot! Ik schiet je kapot!’

    HOOGELOON - Ze schrikt zich een ongeluk. ‘Ik schiet je kapot! Ik schiet je kapot', schreeuwt een man met een vuurwapen in zijn hand en bivakmuts over z'n hoofd in woning in Hoogeloon tegen haar vader. Normaal doen ze 's avonds nooit de deur open. Maar ze dachten deze donderdagavond iets na zeven uur dat een van de broers thuiskwam. Nu staan ze in het halletje van hun huis aan de Ten Eiken neus aan neus met twee gewapende mannen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven