Volledig scherm
De oude pastorie bij de voormalige Vincentius à Paolokerk aan de Vitruviusweg in Eindhoven krijgt er een woonblokje (achter) bij in het ontwerp van Joost van den Brand van Van den Pauwert Architectuur. © Joost van den Brand van Van den Pauwert Architectuur

Vergunning voor woningen in pastorie Vincentiuskerk Eindhoven

EINDHOVEN - De verbouwing van de pastorie van de H Vincentius a Paulokerk aan de Oude Bossche Baan tot woningen is een stapje dichterbij gekomen. De gemeente Eindhoven heeft projectontwikkelaar Van der Meeren daarvoor een vergunning verleend.

Van der Meeren probeert al jaren tevergeefs de voormalige pastorie te verbouwen.  De plannen lieten vanwege de crisis wat langer op zich wachten. Daarna stuitte de eigenaar op weerstand bij de gemeente. De monumentale kerk - een ontwerp uit 1964 van Jan de Jong -  is wel al eerder verbouwd tot een kantoor. 

Appartementen

In de pastorie komen vijf appartementen. Daarvoor wordt het gebouw naast de kerk wel verhoogd en uitgebreid. De ommuurde tuin blijft ongewijzigd.  Om het bouwplan financieel haalbaar te maken, komt er in het verlengde van de pastorie op het grasveld aan de kant van de Vitruviusweg een blokje met drie bouwlagen (zes appartementen) te staan. Ook komen er acht parkeerplaatsen die via de Vitruviusweg bereikbaar zijn. 

De verbouwing én nieuwbouw passen niet binnen het huidige bestemmingsplan dat hier kantoren had voorzien. Daarom is tegelijk met de bouwvergunning een procedure gestart om af te wijken van het bestemmingsplan. De stukken hiervoor liggen nog tot 19 september ter inzage bij de gemeente. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven