'X' is een conserveermiddel dat wordt gebruikt voor suïcide. Verkoop is niet verboden, maar Justitie let er scherp op. De belofte van een zachte dood komt lang niet altijd uit.
Volledig scherm
PREMIUM
'X' is een conserveermiddel dat wordt gebruikt voor suïcide. Verkoop is niet verboden, maar Justitie let er scherp op. De belofte van een zachte dood komt lang niet altijd uit. © Robin Utrecht

Verkoop zelfmoordpoeder is niet zonder meer verboden, maar zoals Alex S. het deed waarschijnlijk wel

EINDHOVEN – Hoewel er inmiddels vier mensen zijn opgepakt in verband met het zogenaamde zelfmoordpoeder, is verkoop van dit ‘Middel X’ op zich niet echt verboden. Eindhovenaar Alex S., die woensdag voor de rechter komt, wordt dan ook vooralsnog aangeklaagd voor verkoop van een antibraakmiddel.

 1. Behandeling plan VONK in Genneper Parken uitgesteld; raad Eindhoven zeer kritisch over nieuw museum
  PREMIUM

  Behande­ling plan VONK in Genneper Parken uitgesteld; raad Eindhoven zeer kritisch over nieuw museum

  EINDHOVEN - Behandeling van het plan VONK, de uitbreiding van het Eindhoven Museum in Genneper Parken, is uitgesteld. In de gemeenteraad was er dinsdagavond te weinig tijd om alle vragen van kritische fracties te beantwoorden. Dat gebeurt nu op een extra vergadering vóór dinsdag - als het plan vastgesteld moet worden in de raad - óf in december. Later deze week wordt daarover meer duidelijk.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  2

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Eindhoven