Volledig scherm
© RGB Stock

Vermoedelijke brandstofdief opgepakt in Eindhoven

EINDHOVEN - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 48-jarige man uit Eindhoven aangehouden, die als passagier in een auto zat die vol stond met mogelijk gestolen brandstof. De bestuurder vluchtte nadat hij met de auto tegen een boom was gereden.

Een agent in een dienstauto zag het tweetal in de auto zonder verlichting vanaf de Bayeuxlaan de Boutenslaan oprijden. Toen de agent de auto volgde, verhoogde de bestuurder zijn snelheid en ging de verlichting aan. De auto reed door diverse straten en stak zonder snelheid te minderen een kruising over. Op de hoek van de Donizettilaan-Mendelssohnlaan-Cherubinilaan raakte het vluchtende voertuig in een slip en kwam het tegen een boom tot stilstand. 

De bestuurder ging er direct via brandgangen vandoor en kon niet meer worden achterhaald. De passagier raakte gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar werd hij later aangehouden omdat in de auto meerdere kannen met brandstof en enkele slangen werden aangetroffen. De politie vermoedt dat de mannen zich schuldig hebben gemaakt aan diefstal of heling van brandstof. 

De politie weet de identiteit van de gevluchte bestuurder en is naar hem op zoek.

  1. Komst voetbalclub RPC naar sportpark Heihoef stuit op bezwaren
    PREMIUM

    Komst voetbal­club RPC naar sportpark Heihoef stuit op bezwaren

    EINDHOVEN - Bezoekers van de voetbalclubs RPC en Tivoli zullen ongetwijfeld hun auto parkeren in de berm van de Roostenlaan. Te meer ook omdat er eigenlijk te weinig plekken zijn voor alle bezoekers als de grote club RPC erbij komt op Heihoef. Althans in de ogen van omwonenden en Scouting Stratum. De gemeente Eindhoven heeft berekend dat er 160 plaatsen nodig zijn, terwijl er in totaal 161 voorhanden zijn. Daarbij kan uitgeweken worden naar de parkeerplaats van het Joriscollege aan de overkant van de Roostenlaan.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven