Volledig scherm
De 15-jarige Jack Ingham tijdens het toernooi © Bert Jansen

Via plastic club naar de golftop in Valkenswaard

VALKENSWAARD - Vrijdagochtend om acht uur is bij de Eindhovensche Golf in Valkenswaard het Dutch Amateur Championship van start gegaan. 90 mannen en 36 vrouwen, waaronder de complete Nederlandse top strijden er om de titel. ,,Het is een open toernooi”, vertelt penningmeester Cas de Wit. ,,Dus er doen ook buitenlanders aan mee.” Vrijdag en zaterdag zijn er twee kwalificatierondes. De besten strijden zondag in de finale.

Onder hen de 15-jarige Jack Ingham uit Son. Vier jaar oud kreeg hij van zijn vader, die zelf ook golfde, een plastic stick. Op zijn achtste werd hij lid van de golfclub in Best en twee jaar geleden maakte hij de overstap naar de Eindhovensche Golf. ,,Vrijdag ging het goed, vandaag wat minder.” Toch maakt hij met een voorlopige vijfde plaats een goede kans om zondag de finale te spelen. ,,Ik heb het juiste wedstrijdgevoel. Vorige week speelde ik nog een toernooi in Portugal”’, vertelt de havoleerling van het Eindhovens Lorentz Casimir Lyceum. ,,Veel spelen, dat is voor mij de beste manier om in vorm te raken.”

  1. Recensie: de zuiverheid van Jean-Guihen Queryas en Alexandre Tharaud
    PREMIUM

    Recensie: de zuiverheid van Jean-Gui­hen Queryas en Alexandre Tharaud

    Ze zien eruit als jonge knulletjes, klein, tenger en gretig, een korte broek zou ze bij wijze van spreken niet misstaan. Toch zijn Jean-Guihen Queryas en Alexandre Tharaud beiden de vijftig gepasseerd. Ze zijn leeftijdloos, op hun honderdste zal wellicht hun haarkleur, maar zeker niet hun speelstijl aan jeugdigheid hebben ingeboet. Beiden waren ooit een belofte, beiden maakten de verwachtingen waar. Ze freewheelen tussen oude en nieuwe muziek op bijbehorende instrumenten, zijn tuk op het experiment, ze zoeken in hun carrière zowel de verbinding als het solistendom.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven