Archieffoto van de Deken Van Somerenstraat in Eindhoven, een van de laatste grote gemeentelijke woningbouwlocaties. Die is via een tender naar ontwikkelaar SDK Vastgoed gegaan die hier met een corporatie ook sociale huurwoningen bouwt.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van de Deken Van Somerenstraat in Eindhoven, een van de laatste grote gemeentelijke woningbouwlocaties. Die is via een tender naar ontwikkelaar SDK Vastgoed gegaan die hier met een corporatie ook sociale huurwoningen bouwt. © DCI Media

Voorrang voor woningcorporaties bij uitgifte bouwgrond in Eindhoven, als het aan de politiek ligt

EINDHOVEN - Woningbouwcorporaties moeten 'waar mogelijk’ voorrang krijgen bij het uitgeven van gemeentelijke bouwgrond in Eindhoven. Dan kan het aantal sociale huurwoningen dat de komende jaren gebouwd wordt, zoveel mogelijk opgevoerd worden. 

  1. Bij Jeroens Coffeelab sneuvelden 32 ramen tijdens de rellen in Eindhoven: ‘Je blijft met je poten van het station af’
    PREMIUM

    Bij Jeroens Coffeelab sneuvelden 32 ramen tijdens de rellen in Eindhoven: ‘Je blijft met je poten van het station af’

    EINDHOVEN - Zondagmiddag 24 januari 2021 sloeg de vlam in de pan in Eindhoven. Demonstranten en raddraaiers verzamelden zich in het centrum en een paar uur later lag de binnenstad in puin. Met name rond het station woedde een ware veldslag. Restauratieuitbater Jeroen Veldkamp en stationsmanager Roberto Kolsters kijken een jaar later terug op de geweldsexplosie.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven