Volledig scherm
Tunahan Kuzu. Archieffoto © ANP

Vraagtekens rond oprichting Eindhovense afdeling Denk

EINDHOVEN - De oprichting van een Eindhovense afdeling van de politieke partij Denk is voorlopig omgeven met vraagtekens. Op 29 november 2017 maakte Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu bekend dat de partij in Eindhoven meedoet aan de verkiezingen voor de gemeenteraad op 21 maart. Tot nu toe is niet bekend wie op de kieslijst voor de partij komen. 

Mostafa Abbou - tussen 2006 en 2010 raadslid voor de PvdA en de eenmansfractie Eindhoven Nu - zegt zich kandidaat gesteld te hebben. Volgens Abbou wordt volgende week bekend wie op de Eindhovense kieslijst komt van de partij. ,,Alle partijen weten inmiddels wie de leider is, maar bij Denk is er nog terughoudendheid. Ik zit in spanning. Als ik niet op een mooie plek kom, trek ik me terug. Mogelijk."

Op website LinkedIn draagt Abbou alvast namens Denk Eindhoven een standpunt uit over Eindhoven Airport. ,,Denk gaat voor uitbreiding Airport. Internationale stad als Eindhoven hoort intercontinentaal te zijn." Abbou stelt dat hij dit standpunt heeft overlegd met het Eindhovens partijbestuur, in de persoon van Adem Topdag. Topdag is bij de griffie van de gemeente Eindhoven bekend als contactpersoon voor Denk Eindhoven, maar ontkent dat hij tot het lokale partijbestuur behoort. ,,Ik ben gewoon vrijwilliger." Volgens Topdag staat het Abbou vrij standpunten namens Denk uit te dragen. ,,Hij is lid van de partij, dus dan mag dat."

Geen reactie

Voor nadere informatie verwijst Topdag naar het landelijk partijbureau. Hetzelfde doet Adnen Senal, voormalig raadslid in Geldrop. Ook hij staat bij de gemeente Eindhoven te boek als contactpersoon voor Denk Eindhoven. De landelijk persvoorlichter van Denk reageerde donderdag en vrijdag niet op het verzoek om een toelichting.

Landelijke politieke partijen - zoals Denk - hebben tot 5 februari de tijd om hun lokale kieslijsten in te dienen. ,,We zijn druk bezig en hebben nog even de tijd", zegt Topdag. Na de coup in Turkije van juli 2016 was hij één van de demonstranten die op het Stadhuisplein in Eindhoven hun steun aan de Turkse president Erdogan betuigden.

Volledig scherm
Mostafa Abbou. Archieffoto © Irene Wouters
 1. Groot personeelstekort in logistieke sector in regio Zuidoost-Brabant
  PREMIUM

  Groot personeels­te­kort in logistieke sector in regio Zuid­oost-Bra­bant

  EINDHOVEN/HELMOND - Er is een gierend tekort aan logistiek personeel. Transportbedrijven en logistieke dienstverleners zitten te springen om chauffeurs. Maar vooral aan hoger gekwalificeerd personeel zoals transportplanners en teamleiders hebben logistieke reuzen in Zuidoost-Brabant een grote behoefte. Voor dit jaar zijn tussen de 1000 en 1700 nieuwe werknemers in de regio nodig. En die tekorten worden alleen maar groter.
 2. Opeens wil iedereen naar de gesloten sauna in Prinsejagt: 'Ons filmpje is een wake-up call voor de eigenaar'
  Video+foto's

  Opeens wil iedereen naar de gesloten sauna in Prinsejagt: 'Ons filmpje is een wake-up call voor de eigenaar'

  EINDHOVEN - Drie jaar na het faillissement staat de sauna in Thermen Prinsejagt ineens weer volop in de belangstelling. Nadat op YouTube een filmpje verscheen waarin te zien is hoe het er nu bij ligt, ontving de politie meerdere meldingen over mensen die dit met hun eigen ogen wilden zien. Inmiddels is het pand afgesloten door eigenaar Jump XL, die er een trampolinepark van gaat maken.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven