Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen van vrije school De Regenboog uit Stratum rennen door het doolhof in het Korianderplantsoen. © Kees Martens

Vrije school De Regenboog in Eindhoven wil af van dependance

EINDHOVEN - De dependance van vrije school De Regenboog in de Begoniastraat in Eindhoven is tijdelijk, als het aan het schoolbestuur ligt. Er ligt nu een plan voor extra lokalen achter de gymzaal aan de Heideveldstraat.

Vrije school De Regenboog wil alle leerlingen weer huisvesten op één locatie. Het schoolbestuur heeft een plan voor de bouw van vier extra lokalen voorgelegd aan de gemeente. Ambtenaren toetsen nu of het voldoet aan verordeningen, zoals het bestemmingsplan en het Integraal Huisvestings Plan en ‘eerdere afspraken’, dat de gemeenteraad eerder heeft vastgesteld voor het basisonderwijs.

  1. Verkorte Lichtjesroute uit Eindhoven voor vijfde keer in Bayeux
    PREMIUM

    Verkorte Lichtjes­rou­te uit Eindhoven voor vijfde keer in Bayeux

    EINDHOVEN - We halen er altijd het bevrijdingsvuur, en een keer in de vijf of tien jaar geeft Eindhoven letterlijk iets terug aan de Franse stad Bayeux. ,,Ter gelegenheid van de 75-jarige herdenking van D-Day, de landing van de geallieerden bij Bayeux, brengen wij het licht, dat symbool staat voor de warmte van onze vriendschapsband, naar Normandië", filosofeert voorzitter Ivo Baijens van de Eindhovense Lichtjesroute.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven