Volledig scherm
© ANP XTRA

Vrijwilligers Dansschool Alvernoin Eindhoven in de bloemetjes gezet

EINDHOVEN - Voor hun inzet voor Stichting Speciale Dansschool Alverno hebben zaterdagmiddag Marijke Zwart-Liefers (67), Andries Bergman (42), Mieke Hendriks-Soeters (68) en Rieky van den Dungen-Voorheijen (74) een oorkonde ontvangen.

Alle vier zijn al 25 jaar lang als vrijwilliger verbonden aan Dansschool Alverno, een dansschool voor mensen met een verstandelijke, zintuiglijke of lichamelijke beperking. Wekelijks is er een lesavond; zonder druk te leggen wordt de cursist naar het voor hem of haar bereikbare niveau gebracht, waarbij soms veel geduld nodig is. Het nastreven van hoge prestaties is niet aan de orde.

Verdiensten

Mevrouw Zwart-Liefers heeft activiteiten verricht in het bestuur, cursisten en vrijwilligers begeleid en daarnaast gezorgd voor de catering. De heer Bergman is vanaf het begin dansleraar maar heeft daarnaast activiteiten verricht in het bestuur en is druk geweest met het organiseren van bijzondere activiteiten en het begeleiden van cursisten en vrijwilligers.
Mevrouw Hendriks-Soeters heeft activiteiten verricht in het bestuur, cursisten begeleid met het dansen en is actief met het organiseren van bijzondere activiteiten en de zorg voor de catering.
Mevrouw van den Dungen-Voorheijen heeft verschillende activiteiten verricht zoals het begeleiden van cursisten tijdens de dansles, het organiseren van bijzondere activiteiten, de catering en de bardienst. Alle vier hebben eerder een penning ontvangen voor hun verdiensten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven